دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۴
بررسی و تحلیل ضرورت و اهمیت برگزاری مسابقات قرآن در کشور

حوزه/ مشاور ارشد ستاد عالی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در گفت‌وگویی با شبکه رادیویی قرآن به بررسی و تحلیل ضرورت و اهمیت برگزاری مسابقات قرآن در کشور پرداخت.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، استودیو رادیو قرآن که به‌منظور پوشش رسانه‌ای چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم تبریز در محل برگزاری این رویداد بزرگ قرآنی مستقر است، میزبان محمدرضا پورمعین، فعال و پیشکسوت قرآنی و مشاور ارشد ستاد عالی این دوره از رقابت‌ها بود.

وی در ابتدای برنامه به ضرورت برگزاری مسابقات قرآن که همه ساله در شهرهای مختلف کشور برگزار می‌شود، اشاره کرد و گفت: برگزاری مسابقات قرآن نه تنها در کشور ما بلکه در تمام کشورهایی که برگزار می‌شود، به‌عنوان یک رویداد فرهنگی قلمداد می‌شود. ما در کشورمان استعدادهای بسیار خوبی داریم و باید این ظرفیت‌ها شناسایی شوند.

این فعال قرآنی ادامه داد: چهل و هفت سال از عمر این مسابقات می‌گذرد. هرچند قبل از انقلاب هم در مسابقاتی شرکت کردیم ولی تبلور جدی مسابقات بعد از انقلاب اسلامی یک رویکرد دیگری پیدا کرد و مهمترین آن این است که مسابقات ما مردمی و عمومی شده است و در همه سنین، اقشار و انصاف مسابقه داریم و طبعاً اگر استقبال نباشد، دست‌اندرکاران و برنامه‌ریزان این همه سرمایه انسانی، مالی و ... را تدارک نمی‌دیدند.

پورمعین با اشاره به اینکه برگزاری مسابقات یک کار اثربخش فرهنگی است و ابعاد اجتماعی و آموزشی را برای جامعه دارد، اظهار داشت: ما در کشورمان به‌صورت سالانه بین ۴۰ تا ۵۰ مسابقه ملی توسط دستگاه‌ها و نهادهای مختلف داریم که کمتر کشوری در جهان این میزان از مسابقات را برگزار می‌کند. ولی عمدتاً مسابقات سالانه را دارند و حتی برخی از کشورها کشورهای اسلامی نیستند.

مشاور ارشد ستاد عالی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، بیان کرد: بعد از انقلاب اسلامی، حدود ۵۶۰ مسابقه بین‌المللی توسط ۲۰ کشور جهان برگزار کرده شده است که نزدیک ۲۷۰ رتبه اول و دوم این مسابقات را شرکت‌کنندگان ایرانی به خود اختصاص داده‌اند و این افتخارها گاها با حضور رقبای از کشورهای مصر، عربستان و ... بدست آمده است.

پورمعین ادامه داد: جامعه آماری علاقه‌مندان به برگزاری مسابقات قرآن حدود ۵ میلیون نفر است. ما باید برای مسابقات ملی و بین‌المللی قرآن کریم، یک سالن مجهز داشته باشیم تا کلیه رقابت‌ها را در آن سالن برگزار کنیم. همانند کشور مالزی که حدود ۴۰ سال است که مسابقات‌شان را در یک سالن اختصاصی برگزار می‌کنند.

این پیشکسوت قرآنی در پایان ضمن تشکر و قدردانی از مدیریت و عوامل شبکه رادیویی قرآن به‌جهت پوشش گسترده رسانه‌ای این مسابقات، گفت: ما اساساً برای برگزاری چنین مسابقاتی سند داریم و این ریشه در اعتقادات، دستورها و ارزش‌های دینی ما است. پیامبر اکرم (ص) فرمودند: لِکلِّ شیءٍ حِلیَةٌ و حِلیَةُ القرآنِ الصَّوتُ الحَسَنُ. هر چیزی زیوری دارد و زیور قرآن صوت خوش است. این حدیث کجا باید ارزش‌گذاری بشود؟. باید به این موضوع در جامعه اسلامی توجه شود و یکی از کارهایی که برای تحقق این امر می‌شود کرد، برگزاری همین مسابقات و محافل است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha